26 хиляди нарушения е отчела камерата поставена на бул. Сливница“ само

...
26 хиляди нарушения е отчела камерата поставена на бул. Сливница“ само
Коментари Харесай

След смъртта на Ани и Явор: 26 хил. нарушения на бул. „Сливница“

26 хиляди нарушавания е отчела камерата сложена на бул. „ Сливница “ единствено за две седмици. След 35 дни митинги на мястото, където бяха пометени и убити Ани и Явор, хората настояват, че направеното досега не е задоволително.

„ Не виждаме смяна. На 5 юни в 16:37 часа са засечени 167 км/час по тази права, което не е обикновено. Трагедията, която се случи, за тях не значи нищо – те са недосегаеми “, сподели Милена, една от протестиращите.

„ Искаме да се криминализира шофирането с над 50 км/час над допустимото. Всичко е до съзнанието на хората. Когато не им бръкнеш в джоба, те се мислят за недосегаеми. Аз нямам пояснение “, добави тя.

„ Имаме острови, мантинела, в допълнение осветяване, а светофарите работят и през нощта. Предстои слагането на бетонни ограждения и в останалата част на булеварда в този сектор. Отчитаме съществени нарушавания на скоростта. Очакваме доставката на още пет камери за скорост “, посочи Дончо Барбалов, зам.-кмет на София.

Той регистрира, че превишение на скоростта има и на бул. „ Тодор Александров “, който е паралелен бул. „ Сливница “.

„ За един месец имаме 42% от колите в едната посока и 57% в другата посока от преминаващите моторни транспортни средства са минали с превишена скорост. В едната това са 115 хиляди коли, а в другата 150 хиляди. На Околовръстното имаме самобитни върхове от по 238 км/час при ограничаване 80 км/час “, добави Барбалов.

„ Скоростите са огромни. Пътната полиция би трябвало да реализира надзор на посочените места “, сподели Тенчо Тенев, някогашен шеф на „ Пътна полиция “-София.

Според него силите на Пътната полиция не могат да управляват всички рискови сектори и добави, че от предходното управление на Министерство на вътрешните работи е отхвърлено увеличение на щатните бройки с още 30.

„ На първо време, до момента в който дойдат стационарните камери от Столичната община, която ще ги подари на полицията, би трябвало да има непрекъснато екип на Пътната полиция, който да работи с камера за скорост на посоченото място и от едната страна, и от другата страна. Това не е подобен огромен проблем и да се вижда, че се работи изключително нощно време. Това е въпрос на организация “, Посочи Тенев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР